Kantoor European Patent Office in Rijswijk

Opdrachtgever: New Main B.V.

Opleverdatum: Medio 2017

Het European Patent Office EPO is de grootste internationale instelling in Nederland en na de Europese Commissie de grootste instelling van Europa. Het bouwconsortium New Main B.V is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het European Patent Office aan de Patentlaan in Rijswijk. Het bouwconsortium bestaat uit een samenwerkingsverband van drie TBI-ondernemingen: J.P. van Eesteren, Croon en Wolter & Dros.

De nieuwe accommodatie zal 1.850 mensen huisvesten. De Franse architect Jean Nouvel is verantwoordelijk voor het ontwerp van circa 90.000 m² bruto vloeroppervlak. De uitwerking van het ontwerp wordt verricht door Dam & Partners Architecten uit Amsterdam. Het project wordt conform de UAV-GC uitgevoerd in een design & build contractvorm.

Het nieuwe kantoor wordt gerealiseerd op de kavel van het bestaande kantoor in Rijswijk. De uitvoering van dit spectaculaire project is in volle gang. Medio 2016 zal het hoogste punt van 110 m worden bereikt. Het pand wordt omstreeks 2017 in gebruik genomen. Daarna wordt gestart met de sloop van het huidige kantoor en de landschapsinrichting. Deze werkzaamheden worden in 2019 afgerond.

Oostelbos Van den Berg verzorgt namens New Main B.V. het integrale ontwerpmanagement en treedt op als projectdirector design.