vacature projectmanager bouw | Oostelbos Van den Berg

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de transformatie van de voormalige HTS in de Amsterdamse Kolenkitbuurt tot WOW Amsterdam. Oostelbos van den Berg verzorgd hier met Stone22 het bouwmanagement, directievoering en toezicht.

Geworteld in de Kolenkitbuurt vormt WOW een nieuwe creatieve plek in de stad met een podium voor jong creatief talent. WOW vormt namelijk concreet een hostel, bezit nog tijdelijke woningen voor kunstenaars en biedt plaats aan verfrissende nieuwe concepten. Het is een nadrukkelijke doelstelling van WOW, om met een dynamische en verrassende programmering, zowel stedelijk als lokaal publiek naar de plek en naar de buurt te trekken.

Op 10 mei 2014 heeft er als voorproefje een kleinschalig optreden van Philip Glass plaatsgevonden in WOW Amsterdam, waar tijdens een sfeervol diner Philip Glass van gedachten wisselde met het publiek over alles wat hem op creatief en cultureel niveau bezig houdt. De tafels waren om de vleugel heen geschaard. Het woord uniek mag je niet te vaak gebruiken, maar lijkt hier toch wel officieel van toepassing te zijn! Vrienden van Philip Glass, zoals Tim Fain, Lavina Meijer, Monica Akihari, Niek Kleinjan, Feico Deutecom, Matt Haimovitz hebben hem deze avond begeleid.

Na het uitstekende voorproefje opent WOW 21 juni 2014 haar deuren tijdens een preview voor publiek. Gebruik deze unieke kans om het complex te verkennen, door de hostelkamers te struinen of de tijdelijke woningen van de kunstenaars te bezoeken. De dag zal bol staan van de creatieve activiteiten, zoals: de openstelling van het hele gebouw, rondleidingen door architectenbureau MMX, de onthulling van een podium op ons voorplein met fijne live muziek van studenten van het Conservatorium en Podium Mozaïek, een Home Produced Market met de lekkerste recepten uit de Kolenkitbuurt, een fotocursus Remake, een vette modeshow door studenten Fashion van de Rietveld Academie begeleid door modeontwerpers Niels Klavers en Marga Weimans, hangen in een strandstoel in de openluchtbioscoop van West’ival en nog vele andere activiteiten!

Bezoek ook de website van WOW: www.wow-amsterdam.nl

WOW Amsterdam | Directievoering en toezicht | Oostelbos Van den Berg