2Amsterdam in Amsterdam

Opdrachtgever: J.P. van Eesteren

Opleverdatum: 2020

Het project 2Amsterdam bestaat uit de transformatie van twee kantoortorens uit de jaren ‘80 aan de Zuidas van Amsterdam. J.P. van Eesteren realiseert in opdracht van CRI en Provast de nieuwbouw en renovatie van de twee kantoortorens. Oostelbos Van den Berg heeft namens J.P. van Eesteren het ontwerpmanagement voor de afronding van het DO en het opstellen van het TO/bestek gerealiseerd.

Het ontwerp voor de nieuwe torens is van architectenbureau KCAP. De oostelijke toren zal kantoren blijven huisvesten. De westelijke toren gaat plaats bieden aan een viersterrenhotel van keten Melia. Deze toren wordt opgehoogd met drie verdiepingen en bevat een skybar die vrij uitzicht biedt over Amsterdam. Door een doorlopende glazen gevel te creëren, ontstaat een visuele eenheid tussen de gebouwen en tevens een fysiek geheel. Onder de torens wordt een gedeeltelijk tweelaagse en deels drielaagse parkeergarage gerealiseerd. Naast de kantoren en het hotel, worden een semipublieke tuin, openbare lobby’s en high-end restaurants voorzien.

In totaal omvat het project ca. 40.000 m² verdeeld over 19 bouwlagen. Qua duurzaamheid zal het project voldoen aan de hoogste BREEAM-standaarden.