Rabobank Regio Den Haag aan de Bezuidenhoutseweg 5 in Den Haag

Opdrachtgever: Rabobank Regio Den Haag

Opleverdatum: September 2016

Omschrijving

Het project heeft betrekking op de interne verbouwing van het Rabobank adviescentrum aan de Bezuidenhoutseweg 5 in Den Haag. Het pand – bestaande uit zeven bouwlagen en een ondergrondse parkeerlaag – heeft een bvo van circa 5.400 m² (exclusief parkeergarage). De huidige opzet is een U-vorm waarbij de kantoorverdiepingen rondom een atrium zijn gelegen.

In verband met wijzigingen in de organisatie en het vestigingenbeleid diende het aantal werkplekken toe te nemen tot circa 250 stuks. Daarbij is het principe van Het Nieuwe Werken ingevoerd door het gebruik van diverse werkplektypologieën. Hierdoor is de toename van het aantal werkplekken gefaciliteerd en is tevens een meer inspirerende werkomgeving gecreëerd. De begane grond is ingericht als klantgebied met spreekkamers, een waardengebied overlegvoorzieningen en een werkcafé. Op de 1e verdieping is een auditorium gerealiseerd. De kantoorverdiepingen op de 1e t/m 6e verdieping zijn geheel nieuw ingericht. Daarbij is het atrium meer als een verbindingselement tussen de verschillende bouwlagen ingezet. Vanaf de begane grond is het atrium opengebroken en tussen de 2e tot en met 4e verdieping is in het atrium een nieuwe trap aangebracht die de kantoorlagen met elkaar moet verbinden.

Het interieurontwerp is van Studio Van ’t Wout, voor de bouwkundige uitwerking en de constructie heeft IOB geadviseerd en Deerns Raadgevende ingenieurs voor bouwfysica, brandveiligheid en de technische installaties.

Belangrijk aspect is de integratie van een RWA-installatie in het atrium die als gevolg van de wijzigingen in het atrium en het nieuwe dak aangelegd diende te worden.

Het project is in een gecombineerd opdrachtgeverschap met de verhuurder uitgevoerd. De coördinatie van alle uitvoerende disciplines is uitgevoerd door Oostelbos Van den Berg.

De verbouwing is in een onbewoonde toestand uitgevoerd in een periode van 22 weken.