Rabobank Roosendaal-Woensdrecht aan de Laan van Limburg 2 in Roosendaal

Opdrachtgever: Rabobank Nederland

Opleverdatum: Juni 2015

Omschrijving:

Voor Rabobank Roosendaal-Woensdrecht is het bestaande hoofdkantoor van de bank verbouwd. Het oorspronkelijke ontwerp van het pand is van de hand van De Bont cs Architecten. De Bont cs Architecten is ook verantwoordelijk voor de verbouwing, in combinatie met interieurarchitect Illse Withagen.

Het concept van het plan stelt de verbinding centraal. Het vierkante gebouw met een vide over alle bouwlagen in de diagonaal, is middels een geheel nieuwe inrichting, afwerking en klimaatinstallatie geschikt gemaakt voor nieuwe vormen van dienstverlening, klantcontacten en samenwerken.

Op de begane grond komen de functies als een werkcafé, spreekkamers, een ontvangstbalie, open adviesplekken en een automatenwand. Op de verdiepingen bevinden zich de kantoorwerkplekken in een backoffice omgeving. Het Nieuwe Werken staat in deze omgeving centraal, waarbij een mix is gevonden tussen arbo-werkplekken, concentratiewerkplekken en alternatieve werkplekken.

Oostelbos Van den Berg heeft voor dit project vanaf de fase van het voorlopig ontwerp het projectmanagement verzorgd in opdracht van Rabo Eigen Steen, inclusief directievoering en toezicht.