Stallingskantoren t.b.v. Connexxion in Haarlem en Schiphol

Opdrachtgever: Connexxion

Opleverdatum: December 2018 en Januari 2019

Connexxion is per 10 december 2017 opnieuw concessiehouder in het concessiegebied Amstelland Meerlanden (rondom Schiphol) voor een periode van minimaal tien jaar. Onderdeel van de nieuwe concessieovereenkomst in de grootste concessie van Nederland, is de inzet van circa 250 nieuwe bussen, waaronder 100 nieuwe Zero Emission bussen, verdeeld over vier stallingen op de locaties Schiphol, Amstelveen en Haarlem met een totale oppervlakte van circa 2.500 m2. Dit project heeft betrekking op de locaties Schiphol en Haarlem.

De werkplaatsen en tankwasplaatsen zijn verbouwd en geschikt gemaakt voor de stalling, het laden en het onderhouden van o.a. de Zero Emission bussen. De bestaande smeerput is verlengd, een nieuwe smeerput is geplaatst, de wielheffers zijn uitgebreid en er zijn nieuwe heffers en schaarliften bijgeplaatst.

Om dit mogelijk te maken is een wasplaats ontmanteld en een nieuwe tank-wasstraat gerealiseerd. De kantoren, kantines, kleedruimten en het sanitair zijn gemoderniseerd; de magazijnen vergroot en opnieuw ingericht.

Oostelbos Van den Berg verzorgde voor dit project het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht.