Kantoor European Patent Office in Rijswijk

Opdrachtgever: New Main B.V.

Opleverdatum: Medio 2018

Het European Patent Office (EPO) is de grootste internationale instelling in Nederland en na de Europese Commissie de grootste instelling van Europa. Het bouwconsortium New Main B.V is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het European Patent Office aan de Patentlaan in Rijswijk. Het bouwconsortium bestaat uit een samenwerkingsverband van de TBI-ondernemingen: J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros

De nieuwe accommodatie krijgt 1.750 werkplekken. De Franse architect Jean Nouvel is verantwoordelijk voor het ontwerp van circa 80.000 m² bruto vloeroppervlak. De uitwerking van het ontwerp wordt verricht door Dam & Partners Architecten uit Amsterdam. Het project wordt conform de UAV-GC uitgevoerd in een design & build contractvorm.

Het nieuwe kantoor wordt gerealiseerd op de kavel van het bestaande kantoor in Rijswijk. De uitvoering van dit spectaculaire project is in volle gang. Het hoogste punt van 107 m is bereikt. Het pand wordt omstreeks 2018 in gebruik genomen. Daarna wordt gestart met de sloop van het huidige kantoor en de landschapsinrichting. Deze werkzaamheden worden in 2020 afgerond.

Oostelbos Van den Berg verzorgt namens New Main B.V. het integrale ontwerpmanagement en treedt op als projectdirector design.