Kantoor European Patent Office in Rijswijk

Opdrachtgever: New Main B.V.

Opleverdatum: Medio 2017

Het European Patent Office EPO is de grootste internationale instelling in Nederland en na de Europese Commissie de grootste instelling van Europa. Het bouwconsortium New Main B.V is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het European Patent Office aan de Patentlaan in Rijswijk. Het bouwconsortium bestaat uit een samenwerkingsverband van drie TBI-ondernemingen: J.P. van Eesteren, Croon en Wolter & Dros.

De nieuwe accommodatie kan 1.850 mensen huisvesten. De Franse architect Jean Nouvel is verantwoordelijk voor het ontwerp van circa 90.000 m² bruto vloeroppervlak. De uitwerking van het ontwerp is verricht door Dam & Partners Architecten uit Amsterdam. Het project is conform de UAV-GC uitgevoerd in een design & build contractvorm.

Het nieuwe kantoor is gerealiseerd op de kavel van het bestaande kantoor in Rijswijk. Medio 2016 is het hoogste punt van 110 m bereikt van dit spectaculaire pand. Na de ingebruikname van het pand in 2017 is gestart met de sloop van het voormalige kantoor en de landschapsinrichting. Deze werkzaamheden zijn in 2019 afgerond.