Renovatie De Reehorst in Reeuwijk

Opdrachtgever: Zorgpartners Midden-Holland

Opleverdatum: Oktober 2018

Omschrijving

De Vries en Verburg zal in opdracht van Zorgpartners Midden-Holland De Reehorst renoveren. De renovatie staat gepland van oktober 2017 tot oktober 2018. Oostelbos Van den Berg verzorgt het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht voor dit project.

De Reehorst was een gecombineerd huis met verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding. Na de verbouwing wordt De Reehorst op termijn een verpleeghuis voor 61 cliënten. De verzorgingshuiseenheden op de begane grond en de eerste verdieping worden verbouwd naar verpleeghuisplaatsen. Hiertoe worden alle kamers gerenoveerd en de individuele badkamers vergroot. Er worden groepswoningen gecreëerd, per verdieping twee huiskamers voor ca. 10 cliënten per huiskamer. Elke huiskamer wordt voorzien van een buitenruimte in de vorm van een afgesloten tuin of balkon.

Cliënten krijgen zoveel als mogelijk eigen leefcirkels en verder is er aandacht voor duurzaamheidmaatregelen in de vorm van sedumdaken en verwarmingen en ventilatie middels climarads. De bestaande verpleegafdeling van de 2e etage wordt gerenoveerd en eveneens voorzien van twee nieuwe huiskamers met balkon.