De Reehorst in Reeuwijk

Opdrachtgever: Zorgpartners Midden-Holland

Opleverdatum: Januari 2019

Omschrijving

Zorgcomplex De Reehorst in Reeuwijk dateert uit de jaren 70 en had de structuur van een traditioneel verzorghuis. Het drielaagse gebouw is volledig gerenoveerd en aangepast voor “zware” psychogeriatrische verpleeghuiszorg.

Op elke verdieping is een afdeling gesitueerd voor circa 20 bewoners. Per afdeling zijn er twee woonkamers gerealiseerd en voor elke bewoner een eigen woon-slaapkamer met individuele badkamer. De gerealiseerde woonkamers op de begane grond grenzen aan de belevingstuin en op de verdiepingen zijn de woonkamers voorzien van een groot dakterras. Aan de achterzijde is over alle verdiepingen een uitbouw gerealiseerd ten behoeve van de woonkamers; aan de voorzijde een eenlaagse uitbreiding ten behoeve van een nieuwe bewonerskamers met eigen sanitair.

De gevelkozijnen zijn gerenoveerd en de gevelbeglazing is vervangen door HR++ beglazing. Dakisolatie en -bedekkingen zijn vervangen waarbij alle daken zijn voorzien van een mossedumafwerking. De twee oorspronkelijke rolstoelliften hebben plaats gemaakt voor een nieuwe beddenlift. Alle installaties en het leidingwerk zijn volledig vervangen. Voor de verwarming en ventilatie zijn er Climarads en Climafans toegepast. De badkamers van de bewoners hebben daarbij een infrarood stralingspaneel voor aanvullend comfort. Voor de individuele (bewegings)vrijheid van de 61 bewoners met dementie en/of lichamelijke beperkingen is het volledige complex voorzien van een domoticasysteem wat gebruik maakt van leefcirkels.

Oostelbos Van den Berg verzorgde voor dit project, het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht.