Verbouwing kantoor CAK in Den Haag

Opdrachtgever: CAK

Opleverdatum: Mei 2022

Het CAK zet stap voor stap de transitie naar het volledig hybride werken. Een nieuwe manier van plaats onafhankelijk werken waarbij desgewenst deels thuis en deels op kantoor gewerkt kan worden. Hierbij gaat het CAK het kantoor vooral gebruiken als ontmoetingsplek. Daarbij werkt het CAK toe naar het moment dat zij als werkgever volledig hybride werken goed kunnen faciliteren. De eerste stap in deze transitie was het verbouwen van het kantoor in de Monarch in Den Haag, waarbij verschillende functionele ruimtes en werkplekken werden gerealiseerd, passend bij het hybride werken. Middels een UAV-GC Design & Build aanbesteding is de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering door aannemer COARE uitgevoerd. De Unie architecten was in opdracht van COARE verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe inbouwpakket. Het ontwerp is gebaseerd op het openbare karakter van de begane grond met een entree, ontmoetingsruimtes en een bedrijfsrestaurant. Met haar BREAAM excellent label staat de Monarch in de top 10 duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland. Het was dan ook belangrijk dat verbouwing in overeenstemming met het BREAAM-label werd ontworpen en uitgevoerd.

Oostelbos Van den Berg is vanaf de start van het project als projectmanager betrokken geweest. Het gaat dan onder andere om de volgende uitgevoerde werkzaamheden en taken:

  • het programma van eisen opgesteld waarin ook de uitgangspunten voor het te handhaven casco zijn gedefinieerd. Hoofdentree, toiletten, brandcompartimentering en scheidingen, liften en trappen moesten in overleg met de verhuurder worden gerespecteerd.
  • Het begeleiden van de aanbesteding, waaronder het opstellen van de aanbestedingstukken UAV-GC, de schouw, beoordeling en gunningsadvies.
  • Ontwerpmanagement met gebruiker, huurder en ontwerpend aannemer.
  • Directievoering en toezicht tijdens de uitvoering.