Verbouwing woonzorgcentrum Laurens Maasveld in Rotterdam

Opdrachtgever: Laurens

Opleverdatum: 4e kwartaal 2022

Laurens Maasveld is een multicultureel woonzorgcentrum voor ouderen, gebouwd in 2000. De locatie ligt aan de Maashaven in de levendige Afrikaanderwijk in de deelgemeente Feijenoord te Rotterdam.

Op de begane grond is een centrale entree met receptie. Hier bevinden zich tevens een restaurant, buurtwinkel, kapper, stilteruimte, kantoren, overlegplekken en een binnentuin. Los van het woonzorgcentrum maar binnen het gebouw, liggen andere woningen, bedrijfsruimten en parkeergelegenheid.

De woonruimten zijn op de eerste en tweede verdieping gelegen, gesitueerd rond een atrium. Er zijn 60 intramurale eenpersoonsappartementen, bestaande uit een zit-slaapkamer, kitchenette en eigen badkamer. Op beide verdiepingen bevindt zich een huiskamer aan het atrium en één op de kop, uitkijkend over de Maashaven.

Binnen ‘Laurens Maasveld’ zijn allerlei mogelijkheden tot creatieve activiteiten, zowel voor bewoners als omwonenden. Er is ook activiteitenbegeleiding binnen de dagverzorging.

Het strategisch vastgoedplan van Laurens laat zien dat in het algemeen de doelgroep ‘psychogeriatrisch’ (PG) toeneemt en de doelgroep ‘somatisch’ afneemt. Binnen het deelgebied Feijenoord is dit reeds zichtbaar. Voor ‘Laurens Maasveld’ is besloten de somatische plaatsen geschikt te maken voor PG. Op de begane grond wordt de oude kantoorvleugel omgezet naar een nieuwe groep voor 10 cliënten. Op de verdiepingen worden huiskamers toegevoegd waardoor het aantal cliënten per huiskamer kleiner wordt. De capaciteit van locatie Maasveld zal stijgen van 60 naar 66 kamers.

IMG_0017