Nieuwbouw distributiecentrum en kantoorruimte aan de Kaapstadweg 38 in Amsterdam

Opdrachtgever: Borghese Logistics

Opleverdatum: Januari 2021

In opdracht van de ontwikkelaar Borghese Logistics verzorgt Oostelbos Van den Berg B.V. het projectmanagement voor de nieuwbouw van het distributiecentrum Kaapstadweg B3 te Amsterdam.

De projectontwikkeling betreft een samenwerking tussen Borghese Logistics Participaties II B.V. en LOGISTIS Amsterdam Harbor B.V. (AEW Europe).

Het project bestaat uit een distributiecentrum inclusief beperkte kantoorfunctie met een totale oppervlakte van ca. 27.000m² BVO met een BREEAM Very Good certificaat. Het gebouw is opgedeeld in 3 units van ca. 10.000 m², ca. 9.000 m² en ca. 8.000 m². Het terrein met een totaal oppervlak van ca. 41.700 m² wordt voorzien van parkeerplaatsen, logistieke toegangswegen en verdiepte laad- en losdocks. Per unit zijn er respectievelijk 12, 10 en 8 laad- en losdocks voorzien.

Het projectmanagement omvat het organiseren en voorzitten van de bouwvergadering, bewaken van de planning, financiële bewaking en beoordelen meer, – en minderwerken, verzorgen van de oplevering en steekproefsgewijs controleren van de kwaliteit in samenwerking met de aannemer.