Ontwikkeling Centrumplan in Valkenburg

Opdrachtgever: Hurks vastgoedontwikkeling

Opleverdatum: Mei 2016

Omschrijving

Valkenburg aan de Geul investeert in de toekomst en zet daarbij in op de kracht van Geulstad Valkenburg. Een van de drie pijlers van het centrumplan is Valkenburg winkelstad. In mei 2011 werd het voorlopige ontwerp van Aan de Kei gepresenteerd aan de gemeenteraad. Een plan waarin wonen, winkelen en parkeren centraal staan.

Inmiddels zijn de plannen voor het nieuwe woon- en winkelhart van Valkenburg concreet. Het project beslaat het gebied tussen de Reinaldstraat, de Louis van de Maesenstraat, de Dr. Erensstraat en de Sint Pieterstraat. De winkels die op de nieuwbouwlocatie gevestigd waren, hebben hun intrek genomen in een tijdelijk winkelcentrum aan het Berkelplein. Het oude winkelcentrum is gesloopt en er is een 2-laagse parkeergarage met 360 parkeerplaatsen, 5.100 m² winkelruimte, 33 koopappartementen en 20 huurappartementen gebouwd. Aan de Kei was medio 2016 gereed.

In de turnkey overeenkomst voor de parkeergarage tussen Hurks en de gemeente Valkenburg aan de Geul is een toetsings- en acceptatieplan overeengekomen. Oostelbos Van den Berg heeft namens Hurks dit proces en de bewaking in de uitvoering op de overeengekomen uitgangspunten verzorgd.