Rabobank Amsterdam, ontmanteling Dam 16

Opdrachtgever: Rabobank Nederland

Opleverdatum: Maart 2021

IMG_4555              

Na het opzeggen van de huur van het pand Dam 16/Paleisstraat in Amsterdam, diende de Rabobank het pand in, de volgens het contract, overeengekomen toestand op te leveren aan de verhuurder.

Met dit doel moest het bestaande kantoor ontmanteld worden. In opdracht van Rabobank Nederland is d.d. 16 juli 2020 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd waarin de financiele impact van deze ontmanteling, de betrokken partijen en een procesvoorstel zijn omschreven. Dit plan is aangehouden voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Het oorspronkelijke huurcontract dateerde van tientallen jaren geleden en een oorspronkelijke staat was niet vastgelegd. Oostelbos Van den Berg heeft in overleg met de verhuurder de staat van oplevering opgenomen, de technische omschrijving laten opstellen en de werkzaamheden meervoudig onderhands aanbesteed. Tijdens de uitvoering van de sloop- en ontmantelingswerkzaamheden hebben wij directievoering en toezicht verzorgd. De geldautomatenruimte diende geheel te worden verwijderd, de gevel te worden hersteld en het afbouwpakket van Dam 16 te worden gesloopt. Het afbouwpakket van de Paleisstraat bleef grotendeels gehandhaafd. De sleuteloverdracht aan de einde van de huurtermijn heeft tijdig plaatsgevonden.