Rabobank Groene Hart Noord aan het Stadhuisplein in Alphen aan den Rijn

Opdrachtgever: Rabobank Groene Hart Noord

Opleverdatum: Februari 2017

Omschrijving

Het project heeft betrekking op de inbouw van het nieuwe adviescentrum van Rabobank Groene Hart Noord aan het Stadhuisplein 2 in Alphen aan den Rijn. Het bestaand pand betreft een commerciële plint met op de 1e verdieping kantoorruimte. Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich appartementen. Het gedeelte van het pand dat in gebruik is genomen door Rabobank heeft een bvo van circa 950 m². Oostelbos Van den Berg heeft dit project vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering en ingebruikname begeleid.

In verband met wijzigingen in de organisatie en het vestigingenbeleid is het nieuwe adviescentrum van de bank weer in het centrum van Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Het pand is casco opgeleverd en is voorzien van een geheel nieuw inbouwpakket en technische installaties.

In totaal is er ruimte gecreëerd voor circa 35 werkplekken waarbij het principe van Het Nieuwe Werken is doorgevoerd door het gebruik van diverse werkplek-typologieën. Na de verbouwing is de begane grond ingericht als klantgebied met spreekkamers, een waardengebied, mobiele overlegvoorzieningen en een auditorium. De 1e verdieping is ingericht als backoffice met werkplekken en overlegvoorzieningen. Middels een nieuw gerealiseerde trap zijn de beide bouwlagen met elkaar verbonden. De trap is ontworpen als een tribune-element dat ook gebruikt kan worden als zitplaats bij presentaties.

Belangrijk aspect is de totstandkoming van een ontwerp in overleg met de verhuurder.

De verbouwing is in een onbewoonde toestand uitgevoerd in een periode van 16 weken.