Zorgcentrum Molenstaete in Breda

Opdrachtgever: Woningcorporatie Laurentius

Opleverdatum: Juli 2010

Omschrijving:

Molenstaete is een unieke woonplek midden in de ruim opgezette woonwijk Brabantpark in Breda en omvat in totaal 12 groepswoningen, 10 koopappartementen, 58 huurappartementen en een woonvorm voor acht jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. De locatie is eigendom van Laurentius; de zorg wordt verleend door stichting De Breedonk.

De 12 groepswoningen zijn verdeeld over drie gebouwen, bestemd voor 72 bewoners met dementie. Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer en in iedere woning is een grote gezamenlijke huiskamer met keuken. De gebouwen staan los op het terrein. Net als thuis gaan bewoners via de buitenlucht naar het restaurant of de winkel.

In het entreegebouw bevinden zich op de begane grond het restaurant, de winkel, een kapsalon, een activiteitenruimte en ondersteunende ruimten voor stichting De Breedonk. Daarboven bevinden zich de huurappartementen in de duurdere huur. Op het terrein zijn verder nog 40 huurappartementen in de bereikbare huur aanwezig.

Voor dit project heeft Oostelbos Van den Berg projectmanagement, directievoering en toezicht, alsmede huurdersbegeleiding verzorgd.